• 27
  ное.

  Kakво представлява Кафе дозата

  http://www.kafeto.bg/kak%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%84%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0/
  от
  публикувано в Интересно

  Кафе дозата е предварително смляно и дозирано кафе, опаковано в хартиен филтър, готов за употреба. Кафе индустрията е създала стандарт по отношение на големината и формата на дозите, наречен ‘лесно за сервиране еспресо’ /ESE – Easy Serving Espresso/.

  Кафе машините за дози са създадени първоначално в Италия за употреба на работното място, за да могат служителите да се насладят на истинско еспресо в офиса. Целта е била също процеса по направа на кафе да е по-бърз, по-чист и удобен. По-късно, тези машини са приспособени за използване и в ресторанти. По този начин се е избягвала необходимостта от специално обучен персонал, който да работи с традиционната професионална кафе машина.
  Кафе машините за дози стават популярни и за домашна употреба след въвеждането на ESE-стандарта в Италия в края на 90 г. на миналия век. В следващите години се полагат целенасочени усилия да наложат на пазара този тип кафе машини като много по-удобен начин да се направи истинско еспресо вкъщи.

  Ключовото предимство на кафе дозите е удобството. Традиционното приготвяне на еспресо е изкуство, което изисква умения и създава доста трудности при самото приготвяне.Кафе мелачката трябва да е прецизно настроена, кафето трябва да е точно дозирано и пресовано добре в цедката, след което трябва да се почисти машината, работната повърхност,. С кафе дозите нищо от това не може да се случи. Те са предварително дозирани, пресовани и запечатани в хартиения филтър. След употреба дозата просто се изхвърля, както правим с чаените торбички. Не е маловажно, че кафе дозите правят ненужна мелачката з акафе, което също спестява една сериозна инвестиция.

Коментари

You must be logged in to post a comment.