• 13
  февр.

  Как да изберем най-ароматното кафе?

  http://www.kafeto.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bc-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d1%84%d0%b5/
  от
  публикувано в Интересно

  • Винаги купувайте кафе на зърна, които смилайте непосредствено преди приготвяне. Само така напитката няма да загуби ичастица от ароматната си сила. Освен това по вида на зърната много по-вярно ще се ориентирате за качеството на кафето, отколкото ако само четете изписаното на опаковката.
  • Колкото са по-едри зърна, толкова по-добре. Това от една страна е признак, че плодовете са били добре узрели, а от друга е характерно за вида арабика.
  • Степента на препичане на кафето, влияе на горчивината на напитката. Ако предпочитате по-мек вкус избирайте светли зърна, тъмните пък са за почитателите на „отровните” отвари.
  • Лъскавите зърна най-много хващат окото, но не са признак на свежест. Добрите познавачи на кафето знаят, че маслото избива на повърхността на кафето месец след изпичането. В този смисъл най-пресни и ароматни са матовите зърна.

  Разтворимото кафе

  • Разтворимото кафе е лесно за приготвяне във всякакви условия. Затова мнозина от нас го предпочитат в ежедневието си.С това обаче се изчерпват всичките му достойнствата. Този свръх концентриран екстракт се извлича от зърната на по-ниско качествената робуста и съдържа 2 до 3 пъти повече кофеин от обикновеното кафе. За сметка на това обаче почти напълно е лишен от аромат.

Коментари

You must be logged in to post a comment.